Jag säger "fuck ideal"

Kära medmänniskor.
Nu kommer jag publicera två bilder som jag aldrig ens skulle haft tanken på att publicera innan sommaren började och åren innan.
Varför? Jo för att jag skämdes. Jag skämdes över mig själv. Jag skämdes över den kroppen som är skapad just för mig. Jag mådde dåligt utav hur jag ser ut.
Men varför? Jo, för att min kropp är inte så kallad "vacker" för denna generationen. Men vem har bestämt det? Ja du.. det har jag undrat själv ett bra tag.
 
Vem har sagt att fett på magen inte är snyggt? Vem har sagt att tjocka lår är något fult? Vem säger att ordet "tjock" är ett dåligt ord?
Jag "dentifierar" mig själv som "kurvig". Jag har alltid varit kurvig. Både som barn och tonåring. Och ja jag vet man blir mer känslig som tonåring men fan jag orkar inte. Jag orkar inte vara osäker och tänka konstant "sitterinte denna tröjan lite för tight igentligen.." eller "men om jag räcker upp händerna kommer min mage synas".
 
Vill inte bara känna mig bekväm i stora tröjor utan även magtröjor och dem som kanske sitter lite tightare än vanligt.
 
Men vad fick dig att ändra dig helt plötsligt? Jo... Jag har varit på Böda sand på Öland. Jag var på stranden många gånger och länge. Jag såg så många olika sorters kroppar och såg hur alla kroppar såg olika ut. Små bröst, stor rumpa, liten midja, breda axlar, put mage, stora lår, smala armar etc.
Men alla gick runt i badkläder. Jag hade en bild i mitt huvud hur alla skulle se ut på stranden men det var inte i närheten av vad jag trodde. Jag förväntade mig att alla såg ut som modeller/tumblr människor. Men dem var det väldigt få om.
 
Jag ångrar alla mina osäkra år och önskar att jag fattade detta tidigare. Att det är okej att ha extra fett. Det är okej att vara nöjd med kroppen även om du inte ser ut som en VS modell. Jag är fin.
För i slutändan är vi alla människor.
Så fuck ideal
 
"Jag är unik, och jag är den enda som rockar min kropp för den är min"
Detta är jag
 
Publicerat i Important / Selfportraits
Taggar: 2015 / Rebecca Börjesson / Rebecca Rasberry / curvy / ideal / lillabeccis / lillabeccis.blogg.se / öland
#1 / / Fanny B:

STOR eloge till dig, du är så himla fantastisk och stark och såsåså bra! Fuck va idealen säger, du är perfekt precis som du är!

Svar: Aw tack så himla mycket! Betyder något enormt! Fortsätt kämpa kram xxx
Rebecca Rasberry

#2 / / P E A C E R E V:

Jag kan förstå att du önskar att du fattat det tidigare, men samtidigt så är det ändå bra att du kommit till insikt nu iaf. Bättre sent än aldrig, eller hur? ^^ keep it up girl - jättefin är du btw. Älskar hårt. Asballt, asså really!!

Svar: Aww tack så hemskt mycket! Det är mycket sant det du skriver! Fin blogg du har btw^^ ha en bra dag xx
Rebecca Rasberry